Hva er speiding?

Her kan du få svar på typiske spørsmål om speiding.

Hvor gammel må jeg være for å begynne i speideren?
– Du må ha startet i 3. klasse eller høyere. Speidergruppa har flere enheter. Når du går i 3.-4. klasse er du medlem av flokken, og 5.-10. klassingene er med i troppen. Når du starter på videregående kan du bli med i roverlaget og ledergruppa.

Er det noen øvre aldersgrense for å bli speider?
– Nei, men om du er over 16 år, regnes du som rover eller leder.

Hva gjør vi på speidermøtene?
– Vi har ulike aktiviteter med forskjellige temaer, gjerne knyttet til et speidermerke. Speidingen skal være “learning by doing”, det vil si at vi lærer mye knyttet til for eksempel friluftsliv og samfunnsengasjement gjennom lek og aktiviteter.

Hvilke temaer lærer vi om på speider´n?
– Det varierer mellom mange temaer knyttet til friluftsliv som å pakke til tur, riktig bruk av kniv, kjenne materialer i naturen og bruken av disse, lage bål og mat på bål eller stormkjøkken og å sette opp telt, for å nevne noe. Vi deltar også i samfunnet, for eksempel ved å delta i Speideraksjonen hvert år og på bydelsdagene er vi aktivt med. Hvert halvår har vi nye terminlister hvor vi skriver ned hvilke temaer vi skal jobbe med.

Hvor foregår speidingen på Romsås?
– Vi møter i kirka på tirsdager kl 18.30 og har møtene enten i kirka, utenfor kirka eller i skogen. Utenom møtene har vi turer, for eksempel til Romsåshytta. Vi har et eget speiderrom i 2. etasje av kirka.

Hva er Romsåshytta?
– Romsåshytta er speidergruppas egen hytte som ligger i Lillomarka i nærheten av skogsstuene Sinober og Lilloseter. Hytta brukes av speidergruppas medlemmer.

Kan jeg bli speiderleder?
– Om du er interessert i å bli speiderleder i 8. Oslo Romsås speidergruppe, kan du ta kontakt med en av lederne. Du må være over 16 år og du vil bli bedt om å levere en politiattest. Det å være speiderleder er et frivillig verv.

Får speiderlederne betalt for å være ledere?
– Nei, alle speiderlederne gjør jobben frivillig og betaler kontigent til Norges speiderforbund på lik linje med andre medlemmer.

Hvilket speiderforbund er 8. Oslo Romsås medlem av?
– Speidergruppa tilhører Norges speiderforbund, som på verdensbasis er medlem av WOSM og WAGGGS.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s